Activiteiten voor kinderen aan boord van een cruiseschip

Activiteiten en Catering Cruise schepen

Een cruisevakantie is zeer geschikt voor het hele gezin. Het cruiseschip beschikt namelijk over veel leuke speelplekken, en veel cruiseschepen hebben zelfs een animatieteam. Zowel de ouders als de kinderen kunnen dus genieten van een topvakantie. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je allemaal kunt doen. In dit artikel staan de populairste activiteiten voor kinderen op een rijtje, maar vergeet ook vooral niet om te vragen naar meer informatie. Ieder cruiseschip is namelijk anders, en je wilt natuurlijk niets leuks missen!

Midgetgolfen

Veel cruiseschepen hebben een eigen midgetgolfbaan. Hier kun je met het hele gezin genieten van een gezellig potje midgetgolfen. Ieder cruiseschip heeft een andere baan, maar de meeste hebben een leuk en passend thema. Hierdoor blijf je (ook tijdens het midgetgolfen) in de vakantiesferen. Uiteraard kun je ook de standen bijhouden, waardoor er uiteindelijk één iemand de winnaar is. En die moet je natuurlijk trakteren op een lekker ijsje!

Bowlen

Bowlen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Niet voor niets hebben veel cruiseschepen meerdere bowlingbanen, zodat hun gasten allemaal kunnen genieten van deze gezellige sport. De bowlingbanen bevinden zich vaak op één van de onderste decks, zodat je in alle rust kunt bowlen. Let wel op, want soms vraagt de bemanning om een reservering voor de bowlingbaan. Weet je niet zeker of je van tevoren moet reserveren? Vraag daar dan naar bij de receptie.

Kinderdisco

Een échte klassieker voor de kinderen: de disco. Veel cruiseschepen beschikken over een eigen animatieteam. Dit team zorgt voor alle kinderen aan boord en verzint de leukste activiteiten. Eén van de populairste activiteiten is de kinderdisco. Hier kunnen je kinderen helemaal uit hun dak gaan, op de leukste liedjes van dit moment. Het animatieteam blijft bij de kinderen, zodat de ouders ondertussen wat anders kunnen gaan doen. Een lekkere cocktail drinken bijvoorbeeld, of een voorstelling bekijken in het theater! Let wel op, want kinderdisco’s worden niet dagelijks gehouden. Controleer daarom altijd het schema van de cruise, zodat je kinderen niets hoeven te missen!