Entertainment aan boord van een cruiseschip

Cruise schepen

We weten allemaal dat er altijd wat te doen is op een cruiseschip. Zo kun je er genieten van midgetgolfen, bowlingbanen, zwembaden én andere activiteiten. Maar wist je ook dat veel cruiseschepen entertainment aanbieden, in de vorm van film, theater en muziek? In dit artikel vind je de verschillende entertainment mogelijkheden aan boord van een cruiseschip. Let wel op, want niet ieder cruiseschip biedt alle soorten entertainment aan. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een cruisevakantie boekt.

Theatervoorstellingen

Op veel cruiseschepen vind je een toneelruimte. Hier worden vaak de leukste toneelvoorstellingen opgevoerd door het animatieteam van de cruise. Overdag vinden hier voornamelijk voorstellingen plaats die zich richten op kinderen, terwijl ‘s avonds laat de volwassenen kunnen genieten van toneelvoorstellingen, cabaret of musicals. Vergeet vooral niet om je plekje in het theater te reserveren. Zo weet je zeker dat je kunt genieten van de voorstelling.

Live muziek

De meeste cruiseschepen nemen professionele zangers of zangeressen aan boord. Deze worden vervolgens ingezet als live muziek tijdens de late avond, of tijdens het diner. Soms worden er ook andere muzikanten ingezet om de gasten te voorzien van muziek. Denk bijvoorbeeld aan een pianist in de foyer van het schip, of aan een kleine band die speelt tijdens het diner. Live muziek is op veel plekken op het schip te vinden. Schroom ook vooral niet om je favoriete liedje aan te vragen. Veel zangers/zangeressen op cruiseschepen vinden het hartstikke leuk om verzoekjes te spelen.

Een bioscoop

Naast live entertainment mogelijkheden, hebben ook steeds meer cruiseschepen een bioscoop aan boord. Omdat er maar één bioscoopzaal aanwezig is, kan er natuurlijk ook maar één film per keer worden afgespeeld. Het is dus belangrijk dat je zelf het rooster in de gaten houdt. Sommige cruiseschepen werken ook met een reserveringssysteem, waarbij je vooraf kaartjes moet reserveren. Het is belangrijk om dit vooraf te weten, zodat je vervelende miscommunicaties kunt voorkomen. Ga jij op cruisevakantie met kleine kinderen? Ook dan kun je genieten van de bioscoop. De meeste cruiseschepen kiezen er namelijk voor om vooral gezellige familiefilms te draaien!