Eten en drinken op een cruiseschip - Eten en drinken op een cruiseschip

Eten en drinken op een cruiseschip

Activiteiten en Catering

Steeds meer mensen kiezen voor een cruisevakantie. Deze populariteit is onder andere te danken aan de gezelligheid en de veelzijdigheid van een cruise. Toch zijn er ook nog veel mensen die twijfelen over een vakantie aan boord van een gigantisch schip. Eén van de meest gestelde vragen is: hoe zit het met eten en drinken aan boord van een cruiseschip? In dit artikel lees je precies hoe je kunt genieten van de heerlijkste maaltijden aan boord.

Ontbijt, lunch en diner

Eten en drinken op een cruiseschip 3 - Eten en drinken op een cruiseschip

Cruisen op een cruiseschip betekent dat je (meestal) de volledige dag doorbrengt op het schip. Alle drie de dagelijkse maaltijden zul je dus nuttigen op één van de restaurants op het schip. Ontbijt, lunch en diner worden meestal geserveerd in een buffetrestaurant. Hier kun je langs een uitgebreid buffet lopen, en zelf pakken wat je wilt eten. Het menu is vaak veelzijdig en groot, zodat er voor iedereen iets wils te vinden is. Zo is er bij het ontbijt bijvoorbeeld niet alleen brood te krijgen, maar ook warme gerechten zoals eieren, pannenkoeken en bacon. Sommige cruiseschepen hebben ook andere restaurant opties, zoals een grillrestaurant of een restaurant dat standaard driegangenmenu’s serveert.

Specialiteitenrestaurants

Eten en drinken op een cruiseschip 2 - Eten en drinken op een cruiseschip

Bovenstaande restaurantopties zijn vaak inbegrepen bij de prijs van een cruise. Maar misschien wil je wel chique uit eten? Ook dat kan aan boord van een cruiseschip, maar dan zul je wel moeten bijbetalen. Specialiteitenrestaurants serveren namelijk andere gerechten, en zijn vaak chiquer dan het normale restaurant. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om één avond luxe te dineren in het specialiteitenrestaurant en de andere dagen te genieten van de inbegrepen maaltijden.

Drankjes

Eten en drinken op een cruiseschip 1 - Eten en drinken op een cruiseschip

Ook de meeste drankjes zijn inbegrepen bij de prijs van de cruise. Op het schip zelf zijn meerdere bars waar je zelf jouw drankjes kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan koffie, thee, melk en frisdrank. Dit kan gedurende de hele dag. Let wel op, want alcoholische drankjes zijn niet altijd inbegrepen bij de prijs van de cruise. Vooral voor cocktails en zware dranken zul je vaak extra moeten bijbetalen. Het is dus slim om dit van tevoren even te controleren, zodat je onverwachte kosten kunt voorkomen.