Informatiebronnen voor cruisevakanties

Voordat je een cruisevakantie boekt, wil je natuurlijk meer informatie. Wij begrijpen dat maar al te goed! Daarom hebben we een lijstje gemaakt, waarin we onze grootste informatiebronnen met jullie delen. Deze informatiebronnen kun je zowel vinden op het internet, als offline. We hopen hiermee onze lezers te kunnen helpen bij het boeken van hun perfecte cruisevakantie.

Het reisbureau

Eén van de plekken die je kan helpen bij het vinden van een geschikte cruise, is natuurlijk het reisbureau. Deze zijn zowel online als offline te vinden. Het reisbureau weet precies welke cruiseschepen zullen uitvaren, en waar deze cruiseschepen zullen aanmeren. Hierdoor krijg je een volledig beeld van je vakantie, en weet je precies waar je zult belanden. Vergeet ook vooral niet om het reisbureau te vragen naar meer informatie over het cruiseschip zelf. Denk hierbij aan de restaurants, de slaapkamers én natuurlijk de activiteiten aan boord.

De website van het cruiseschip

Er zijn een heleboel verschillende cruiseschepen, en je zult dus een beetje onderzoek moeten doen voordat je een reservering maakt. Schroom niet om meerdere cruiseschepen met elkaar te vergelijken. Dat doen wij ook altijd! Waar kom je bijvoorbeeld langs? En welke activiteiten zijn er allemaal aan boord te vinden? Ga je cruisen met kleine kinderen? Dan is het ook belangrijk om te kijken of het cruiseschip extra activiteiten aanbiedt voor kleine kinderen. Het schip kan namelijk wel een groot zwembad hebben, maar zonder kinderbadje heb je er dan weinig aan.

ANWB

Als laatste kun je natuurlijk ook nog terecht bij de ANWB. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een geschikte cruise, maar ook bij de voorbereidingen. Zo kun je hier bijvoorbeeld terecht voor alle vakantie vragen, en vindt je handige tips voor vertrek. Schroom ook vooral niet om een bezoekje te brengen aan één van hun winkels. Bijvoorbeeld voor een routemap voor één van de plekken die je gaat bezichtigen.