Waarom kanaalcruises in Amsterdam zo populair zijn

Cruise schepen

In onze andere artikelen hebben we het vaak over lange cruisevakanties en grote cruiseschepen. Toch is dat niet de enige mogelijkheid om te genieten van een gezellige boottocht. De zogenoemde kanaalcruises in de Amsterdamse grachten zijn namelijk ook razendpopulair. En heus niet alleen bij buitenlandse toeristen. Ben jij ook zo benieuwd waarom deze rondvaarttochten zo geliefd zijn in Nederland? In dit artikel lees je er alles over!

Je ziet Amsterdam vanaf het water

Nederland is een écht waterland, en dat zie je in Amsterdam heel goed terug. De hoofdstad beschikt namelijk over tientallen grachten die voor een groot deel aan elkaar zijn verbonden. Hierdoor kun je dus van gracht naar gracht varen, en vanaf het water bijna de hele stad ontdekken. Wil je van de ene kant naar de andere kant van Amsterdam lopen? Dan ben je nog wel even bezig. Maar met een kanaalcruise zie je de hele stad, terwijl je helemaal niet moe hoeft te worden.

De kanaalschepen zijn comfortabel

Een tochtje door de Amsterdamse grachten kan wel enkele uren in beslag nemen. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je optimaal kunt genieten van het uitzicht en de stad. Gelukkig beschikken de kanaalschepen over stevige stoelen en banken, die je comfortabel kunnen laten voelen. Sommige kanaalschepen hebben zelfs een eigen bar, waar je lekkere drankjes en snacks kunt bestellen tijdens de vaart.

Je leert alles over Amsterdam

De meeste kanaalcruises beschikken over een eigen reisgids. In sommige gevallen is dat de kapitein van het schip, in andere gevallen is dat een tweede persoon, en het kan ook voorkomen dat de reisgids alleen aanwezig is over de speakers van het schip. Tijdens het vaartochtje zal de reisgids je alles vertellen over de omgeving. Zo kom je bijvoorbeeld langs ouderwetse herenhuizen, het Amstel-hotel en andere Amsterdamse bezienswaardigheden. Dit betekent dat je niet alleen geniet van een heerlijk ontspannen boottochtje, maar ook veel zult leren over de hoofdstad van Nederland.